Govore o nama

Proglašeni pobjednici petog izdanja natječaja Moj Zaba Start

Na svečanosti u Zagrebu dodijeljene su nagrade sudionicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke.

Na svečanosti u Zagrebu dodijeljene su nagrade sudionicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Međunarodni bootcamp u Frankfurtu okupio je 180 mladih poduzetnika iz područja čistih tehnologija

Lijepa priča nedjeljom – Hrvatski znanstvenik razvija kapsule za prihranu biljaka koje štite okoliš

…na istraživanju koje je trajalo četiri godine radili su Luna Maslov Bandić, Slaven Jurić, Katarina Sopko i Kristina Vlahoviček Kahlina.

Kapsula startup tima profesora Vincekovića sama prihranjuje rajčice i salatu

Makabi agritech, startup ekipe s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, jedna je od šest hrvatskih kompanija koje su se ovaj tjedan predstavile na EIT Climate – KIC akceleratoru u Frankfurtu.

MAKABIFUN – mala kapsula za funkcionlanu hranu

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehnološka medijska kuća u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje. Nisu svi kvalitetni projekti mogli proći kroz žestoki filter žirija. Za one projekte koji imaju zanimljive koncepte i za koje smo procijenili da bi se mogli razviti u kvalitetne inovativne projekte Časopis Vidi dodijelio je priznanje COOL TECH IDEA.

Tri hrvatska startupa iz različitih djelatnosti okupila su se na zajedničkom projektu – optimizaciji u proizvodnji formulacija mikročestica koje bi se mogle primjenjivati u različitim industrijama. Riječ je o biotehnološkom startupu Makabi Agritech, startupu In silico koji se bavi računalnom dinamikom fluida te Ascaliji, koja razvija zelena industrijska rješenja.