EIT Food Team Up

Što je Eit Food Team Up

TeamUp je program koji pronalazi i povezuje briljantne tehnologe s kompatibilnim poslovnim poduzetnicima i podržava ih na njihovom putu da zajedno kreiraju utjecajna poljoprivredno-prehrambene ideje.
14. i 15. studenog EIT Food TeamUp program završio je Pitching Days u kojem se 15 timova natjecalo za nagrade od 40.000 €, 25.000 €, 15.000 € i 10.000 €.
Natjecanje je ocjenjivao žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka za poljoprivredu i hranu: Katja Häkkä (potpredsjednica (tehnologija hrane) u High Metal Ltd.), Yulia Bodnar (stručnjakinja za otvaranje poduzeća i podršku pokretanju), Joe Lake (izvršni direktor Canada Food Innovation Network ) i Zoe Cowley (menadžer za istraživanje i razvoj ekosustava u Ekaterri).

Žiri je imao težak zadatak među 15 izvrsnih timova izabrati četiri pobjednika. Na kraju je žiri dodijelio nagrade startupovima s najutjecajnijim poljoprivredno-prehrambenim rješenjima i timovima koji najviše obećavaju.

2. nagrada – 25.000 €

MAKABI, Hrvatska

Razvija male mikrokapsule za ishranu/zaštitu bilja za agroekološku poljoprivredu, proizvodnju funkcionalne hrane. Startup koji vode Marko Vinceković i Yana Horn nastoji smanjiti upotrebu gnojiva, smanjiti onečišćenje okoliša, ublažiti klimatske promjene i povećati biopotencijal proizvedene hrane.